Прокуратурата се произнася до 26 септември за случая Мустафови
Прокуратурата се произнася до 26 септември за случая Мустафови / снимкa: Дарик - Кърджали

Районна прокуратура в Кърджали трябва да се произнесе до 26 септември или един месец след подаване на жалбата по случая "Мустафови" в Кърджали. Това заяви заместник-окръжният прокурор Димитрина Делчева, която уточни, че проверката на Окръжна прокуратура по случая вече е приключила, а процедурата изисква да се произнесе и районен прокурор за това дали полицаите по време на акцията на 23 юли в дома на Мустафови, при която пострада дъщеря им Шерин, са превишили правата си.

"Полицаите, които нахлуха в дома ми на 23 юли, са нямали никакво основание за действията си - нито прокурорски, нито съдебни разрешения, но нека да приключи прокурорската проверка и тогава много неща ще излязат наяве", заяви Себахтин Мустафов.

Така той реагира на изявлението на вътрешния министър Цветан Цветанов при парламентарния контрол днес, според което няма полицейски произвол в Кърджали, но са констатирани административни нарушения, служителите са били наказани с писмени предупреждения заради неизпълнение на указанията в Закона за МВР, член 71, за непопълване на протоколи.

Освен това цялата справка била изпратена в прокуратурата в Кърджали.