Прокуратурата проверява изнесения запис на бизнесмена Любомир Павлов
Прокуратурата проверява изнесения запис на бизнесмена Любомир Павлов / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Прокуратурата проверява изнесения запис на бизнесмена Любомир Павлов
54411
Прокуратурата проверява изнесения запис на бизнесмена Любомир Павлов
  • Прокуратурата проверява изнесения запис на бизнесмена Любомир Павлов

Прокуратурата ще направи проверка на записите, на които се чува гласът на Любомир Павлов, заяви главният прокурор Борис Велчев пред журналисти. Той уточни, че е възложил да се изземат записите, да се свали, доколкото е възможно, цялата стенограма на разговорите, за да се установи лицето, което е направило записа.

Държавното обвинение ще проверява дали няма и други записи. Към момента главният прокурор няма такава информация. Велчев уточни, че разпространените в публичното пространство записи не са направени във връзка с някакво досъдебно производство.

СРС-та не са прилагани и очевидно става дума за частен запис, добави главният прокурор.

По повод твърденията, че за повдигането на обвинения срещу Павлов прокурор Момчил Георгиев получил 1 милион, Велчев заяви, че е много удобно да се хвърлят така подозрения, но е много по-трудно да се подаде сигнал в прокуратурата. Ако някой има нещо да казва за прокурори, които са взели пари да има смелост да го направи писмено, призова Велчев.

На 12 юни прокуратурата повдигна обвинения срещу собствениците на медийна група „България холдинг” Любомир Павлов и Огнян Донев. Три са обвиненията, които Софийската градска прокуратура повдига срещу Павлов - за пране на пари, документна измама и невярно документиране. Срещу Огнян Донев е повдигнато обвинение за пране на пари.

По-рано същия ден  двамата бизнесмени бяха призовани в Националната следствена служба заедно с адвокатите си. Огнян Донев не пожела да коментира повода за посещението си, както и дали са му повдигнати обвинения, а Любомир Павлов определи обвиненията срещу себе си като „смехотворни”. „Моят коментар е, че инвестицията, както е направена, не е особено ефективна. Не знам, може би 1 млн. са били малко пари, но обвинението е смехотворно. Нещата тръгнаха от подписите на Христо Грозев. Този въпрос ще го разследваме. Ние смятаме да сезираме прокуратурата за набеждаване”, каза Павлов.

Павлов е подал сигнал до прокуратурата във връзка с разпространения преди седмица в медиите запис на разговор между него и неизвестно лице, според който той е водил целенасочена кампания срещу определени политици.