Това каза бившият депутат от ИТН
Проф. Николай Радулов, който е бивш депутат, напуснал ПГ на „Има такъв народ”, и бивш секретар на МВР, коментира по NOVA изявлението на част от служебното правителство в сряда вечерта. На него беше обявено създаването на междуведомствен кризисен щаб, който да работи по справянето с енергийния хаос, в който страната ни се намира.

„Този орган, който се създаде нов, много ми прилича на НОЩ, който и досега проклинаме. Мисля, че хаос няма. Това, което се случи, никой не го очакваше. Това са геополитически проблеми. Дългосрочни договори имаха всички с Русия, а те решиха да използват като оръжие за натиск газопреносната система, енергетиката въобще”, категоричен е бившият депутат. По думите му няма как страната ни и Европа да имат евтин газ.

Шефът на „Булгаргаз“: Тепърва ще има недостиг на газ с идването на отоплителия сезон


Според проф. Радулов има „изключително много индикации за цялата система на енергетиката, че е просмукана от руска агентура”. Огромна част от хората били свързани с руски фирми. Той обвини кабинета „Петков” като каза: „Въпреки че са подавани много конкретни информации за конкретни хора в сферата на енергетиката – например за хранилището в Чирен, за „Булгаргаз”, никой не си мръдна пръста”.
Целия разговор вижте във видеото.
NOVA