Проф. д-р Иван Черноземски получи златен медал за цялостен принос в областта на онкологията
Проф. д-р Иван Черноземски получи златен медал за цялостен принос в областта на онкологията / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова връчи награди за цялостен принос в развитието на онкологията у нас. Награждаването е по повод 62-та годишнина от създаването на Националната онкологична болница.

Присъдени бяха общо 5 отличия - 1 златен и 4 сребърни медала. Специалната награда беше връчена на изявения учен и онколог проф. д-р Иван Черноземски за цялостен принос в развитието на онкологията у нас, както и в напредъка на лечебното заведение.

Останалите медали отидоха при дългогодишни специалисти и служители на болницата.

Отличията се учредяват за първи път през тази година, като инициативата е на ръководството на Специализираната болница за активно лечение по онкология.

Номинациите са предложени от представители на БЛС, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и от ръководителите на Научния комитет и Медицинския съвет на болницата.

На събитието беше представено и специално печатно издание за историята на лечебното заведение, от създаването му до днес.