/ БГНЕС
Острият коментар на държавния глава е по повод скандалите с Търговския регистър и фалита на ЗК „Олимпик“
Президентът Румен Радев с поредна критика към правителството
98582
Президентът Румен Радев с поредна критика към правителството
  • Президентът Румен Радев с поредна критика към правителството
Поредна критика към правителството от страна на президента Румен Радев. „Липса на прозрачност“, така определи държавният глава скандалите с Търговския регистър и фалиралия застраховател „Олимпик“.
 
Край на гратисния период за шофьорите с „Гражданска отговорност“ от „Олимпик“

Въпросът и с "Олимпик", и с Търговския регистър имат много по-дълбоко измерение, отколкото ни се представя, коментира президентът.

„Тук не става въпрос за технически отказ, за немарливост и некомпетентност на няколко държавни служители. Тук става въпрос за липса на прозрачност и отчетност, без които няма как да имаме ефективна администрация, за абдикация от отговорност, за криза в доверието в държавността”, добави президентът.

Премиерът: Кризата с Търговския регистър е преодоляна

Според него в момента, в който българското правителство поема писмени ангажименти пред европейските ни партньори и европейските институции за ясни условия за подготовка за приемане във валутнообменния механизъм, касаещи засилен контрол на застрахователния и пенсионноосигурителния сектор, засилени мерки за прозрачност и борба с корупцията, за ефективно управление на държавните предприятия, гърми Търговският регистър и всява хаос в бизнеса, имаме скандала в застраховането, което показва, че на практика няма надзор.
 

БГНЕС


"Неслучайно се измислят всякакви нови критерии и механизми за непрекъснат контрол и проверки на България, трябва да се работи за доверие", заяви президентът Румен Радев.

Президентът присъства на честването на 70-ата годишнина от създаването на Българската военнотранспортна авиация в авиобаза "Враждебна".

Ниско количество летателни часове и недостатъчно изправна техника – това са основните рискови фактори пред българските военновъздушни сили. Това коментира президентът Румен Радев след честването на 70-ата годишнина от създаването на Българската военнотранспортна авиация в авиобаза "Враждебна". Само преди два дни при тренировъчен полет военен хеликоптер „Кугър” прекъсна електропровод и остави квартали на град Стамболийски без ток и вода за няколко часа. Екипажът остана невредим, а по машината няма сериозни щети. Военната полиция започна разследване по случая и докато то не приключи, държавният глава отказа да коментира последния инцидент с военен хеликоптер.
 

БГНЕС