Президентът атакува нежеланието за промяна на статуквото
Президентът атакува нежеланието за промяна на статуквото / netinfo
Първанов атакува нежеланието на политическите сили и политическите партии да се промени статуквото, така Венцислав Димитров – икономически съветник на президента. Така той коментира в предаването „Седмицата” по Дарик критичното интервю на държавния глава, в което той отправи критики към правителството и лично към премиера Станишев.

250 млн. лева ще бъдат хвърлени на следващите парламентарни избори за политически кампании, прогнозира Венцислав Димитров и попита от къде ще дойдат тези пари. Според Димитров реакцията на президента е именно заради заплахата от тази перспектива.

„Ако не овладеем тази политическа корупция Европа ще ни наложи и политически борд, както ни е наложил и икономически”, подчерта Венцислав Димитров. Според него след унищожителния доклад, който готви за страната ни ЕК, Станишев и БСП трябва да се оттеглят от властта и да оставят хората да направят своя избор.

Икономическият съветник на президента заяви, че политическата корупция ражда и останалата корупция в държавата. Той заяви:”Решенията трябва да се взимат, не може един съветник да се явява в МС с бодигардове и джипове”

Интервюто с Венцислав Димитров може да прочетете тук