/ БГНЕС, архив
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Камарата на строителите в България (КСБ), съобщиха от пресслужбата на кабинета. Той е посочил, че не одобрява линията за дискредитиране на сектора, но е призовал за качествено изпълнение на проектите.

По време на разговорите представителите на бранша са заявили, че спазват всички европейски стандарти при строенето на пътища и са призовали за подкрепа срещу риториката за дискредитиране на строителния бранш. В срещата е участвала и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.
 

пресцентър, Министерски съвет


Тя заяви, че строителният бранш в страната трябва да бъде подкрепен от всички, за да може качествените строители да не напускат страната. Министър Аврамова изтъкна още, че отговорността на ведомството е да се разплаща със строителите в срок и напомни, че с отпуснатите днес от правителството 152 млн. лева ще бъдат разплатени дейности, които вече са извършени.
 
Строителите се събраха на протест в София в защита на бранша

По-късно днес ръководството на Камарата проведе среща и с президента Румен Радев. "Моето доверие и доверието на обществото няма бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност", каза държавният глава.
 

БГНЕС


"Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти. Да има прозрачни и честни обществени поръчки, да има такива условия, че всеки лев да отива по предназначение. Контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, и съответно нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността по най-добрия начин, в реална и здрава конкурентна среда", заяви държавният глава. Той добави, че в тези проблеми изключително важно значение има изпълнителната власт като организатор на процесите.