/ БГНЕС
39-годишна жена, пострадала при катастрофата на главен път Е-79 между Долна Градешница и Струмяни в 16.20 ч. днес бе транспортирана в спешния институт "Пирогое". Жената - сръбска гражданка, е с фрактури на шийни прешлени, на челюстта и открито счупване на подбедрицата.
 
13-годишно дете почина след челен сблъсък на пътя

Тежкият челен удар, при който тежко пострадаха седем души, три от които деца, стана в 11.50 ч. днес. Едно от пострадалите деца - момче на 13 години от Сърбия, почина малко след приемането му в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Малкият Милош е транспортиран до Благоевград в състояние на кома.
 
Братчето му Марко, на 6 години, е настанен в хирургично отделение на МБАЛ-Благоевград с комоцио. Баща му Ищван, водач на лекия автомобил "Хонда", е в отделението по реанимация с поли-травма, състоянието му е тежко.
 

БГНЕС


Тежка катастрофа край Струмяни, седем души са в болница

Останалите ранени са българи, които се връщали от почивка, пътували с джип БМВ. Водачът му - мъж на 53 години, е с фрактури на ребра и подбедрица. Настанен е в хирургия. Съпругата му Мария, на 47 години, е с комоцио. Синът им - 9-годишният Георги, също е настанен в отделението по хирургия с комоцио и рана крака.
 
По неофициална информация водачът на "Хонда"-та предприел на прав участък изпреварване и се ударил челно в българския джип.