/ Георги Димитров
Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внася искане за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков, това съобщиха от коалицията в съобщение до медиите, а като мотиви посочиха цялостното му поведение като ръководител на тази институция.

ПП-ДБ заявиха, че са констатирали, че председателят на парламента "злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ- ДПС".

Като конкретни мотиви за тяхното решение те изброиха няколко аспекта - нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса - Станимир Михайлов; системна злоупотреба с правото по чл. 48, ал. 5 от ПОДНС и нарушения при провеждане на парламентарния контрол по чл. 105 от ПОДНС.

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ няма да спре да се бори България да се превърне в нормална европейска държава. ГЕРБ получава ясно съобщение, че не може да спира работещите институции, които целият български народ очаква", допълни от ПП-ДБ.


enlightenedЦелия документ вижте тук: