/ iStock/Getty Images
По сигнал на Атанас Русев, председател на Управителния съвет (УС) на Сдружение „Да запазим Корал“, е започнато разследване в прокуратурата за документни престъпления, съобщиха от обвинението.

Разпитани са десет свидетели, очаква се изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи. След изготвянето на експертизите наблюдаващият прокурор ще прецени как да продължи разследването и дали ще бъдат повдигнати обвинения.

Разследването е за това, че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за удостоверяване на обстоятелства – освобождаване на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение „Да запазим Корал“ и избирането на негово място на М. Д. Като същото следва да е извършено на заседание на Общото събрание на Сдружението, за което се твърди, че е проведено на 6 май 2021 г.

В хода на разследването са установени данни за извършване и на други документни престъпления – съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенция по вписванията, отбелязват от прокуратурата. 


 В свой пост Кирил Петков заявява, че през 2022 г. е открил и другото лице на „кайтиста“ Атанас Русев. Тогава той подал списък на главния прокурор с 19 лица, в който присъства името на Румен Николов - Пашата.

„Списъкът, подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, който тази сутрин така артистично се възмущаваше от „неправдите“, ми звъни ядосан и ми казва, че не е трябвало да слагам Пашата в моя списък“, написа съпредседателят на ПП–ДБ.



Атанас Русев отговори на Петков. Той нарече думите му „изтъркани опорки дето ги спускаш, за да си изчистиш всички измами, с които влезе в политиката“.

Припомняме, че на 28 април в интервю за Българското национално радио по отношение на информация, че ДАНС е сезиран за „документна измама, която сте направили вие и Лена Бориславова през май 2021 г.“, Кирил Петков отговори, че това е „поредният ченгеджийски номер“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Константин Костов, БТА