Народно събрание
Народно събрание / БГНЕС
Властта има нужда от нов тип управление и нова формула. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна. В началото на новата пленарна сесия всички групи излязоха с декларации.

Очаквано декларациите на парламентарните сили започнаха с тази на управляващите.

Лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов използва случая, за да коментира за пореден път президента Румен Радев: „Да се иска повече светлина и прозрачност в момента, когато страната ни е под прожекторите на европейските лидери и институции, е израз на политическа неадекватност. Прожекторите са включени, г-н президент. Наложително е не това да призовавате към светлина, а да се опитате да видите видимото, че България върви в правилната посока и че институциите ни се борят за обществено доверие с дела, а не с деструктивни внушения. Големите амбиции често се раждат от големите комплекси! А у нас е достатъчно светло, г-н президент, за да се вижда всичко това".

Народно събрание
БГНЕС

След това управляващите се похвалиха с постигнатото през последната година. За да срещнат отново очакваните критики на лидера на БСП Корнелия Нинова, която посочи, че има редица проблеми в държавата: "Има един, който никой не иска да произнесе на глас и да започнем да го решаваме. За нас от няколко години той се казва паралелна държава. За президента Радев е тъмнината. Онази тъмнина, в която стоят тези паралелни фигури, които дърпат конците на държавата. Имаме една официална държава, едни официални институции, и едни отзад, които командват официалните, които купуват официалните".

Народно събрание
БГНЕС

След целите на БСП дойде ред на ДПС. „Визията за управление трябва да включва визия за реформите и целта на реформите, както и за средствата и инструментариума за постигане на целите. Този подход изисква нов тип управление и нова формула“, заяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ.

Народно събрание
БГНЕС

От Патриотичния фронт подчертаха българското европредседателство, което вървяло „блестящо”.

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки пък използва трибуната, за да каже, че има двама лидери - той и Бойко Борисов.