Пак ще нощуват в парламента, опозицията се загрижи за здравето на ГЕРБ
Пак ще нощуват в парламента, опозицията се загрижи за здравето на ГЕРБ / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Пак ще нощуват в парламента, опозицията се загрижи за здравето на ГЕРБ
52960
Пак ще нощуват в парламента, опозицията се загрижи за здравето на ГЕРБ
  • Пак ще нощуват в парламента, опозицията се загрижи за здравето на ГЕРБ

Очаква се до късно тази вечер да продължи окончателното гласуване в парламента на новия закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Мнозинството реши и днешното заседание да бъде удължено до приемането на проекта, както стана в сряда. Срещу това възразиха от опозицията, демонстрирайки загриженост за здравето на народните представители от ГЕРБ.

Едва 13 депутати, обаче не пожелаха да обсъждат проекта отново до полунощ.

„Обръщам се към ръководството на парламентарната група на ГЕРБ - имайте малко милост към своите народни представители. Проваляте графика на комисиите, второ, издевателствате върху здравето и работоспособността на вашите народни представители. Малко да се съобразяваме с човешките възможности и с правата на служителите в народното събрание, които две поредни вечери бяха принудени да седят тук, без да им е осигурено допълнително заплащане за допълнителен труд”, обърна се от трибуната Четин Казак от ДПС.

„Вие, които настоявате, този закон да бъде приет със Стахановски труд, и вие, които подкрепяте предложенията за денонощни заседания, имайте милост не към себе си, като депутати, които ще работят поредната нощ, а към гражданите, спрямо които ще бъде прилаган този закон”, коментира и Мая Манолова от левицата.

Пак ще нощуват в парламента опозицията се загрижи за здравето на ГЕРБ
netinfo