Отложиха първото дело по закона Петканов в Русе
Отложиха първото дело по закона Петканов в Русе / netinfo

Русенският окръжен съд отложи за 6 юли делото срещу Венцислав Стоянов и дъщеря му Венцислава. Те са обвиняеми за придобиване на имущество по незаконен начин. Делото е първо по закона „Петканов” в Русе. Стоянов и дъщеря му ще отговарят за придобиване на имущество по престъпен начин на стойност над 200 000 лв.

На днешното заседание вещите лица изказаха невъзможност за извършване на една комплексна експертиза. За следващото заседание съдът назначи икономическа, автотехническа и строителна експертизи. Те трябва да установят дали доходите на Стоянов са могли да му осигурят покупката на движимото и недвижимото имущество, което той и непълнолетната му дъщеря притежават.

Икономическата експертиза ще трябва да установи размера на заплатите, които Стоянов е получавал в насъществуващата вече „Мототехника”, „Домостоене” и БРП. Другите две експертизи ще трябва да се произнесат за стойността на имотите и колите, които притежава обвиняемият. Според защитата, част от доходите на Стоянов са от работа на черно в Гърция и куфарна търговия, което е трудно доказуемо.

Други новини от Русе