Отложиха делото за имуществото на Митьо Очите
Отложиха делото за имуществото на Митьо Очите / снимка: Sofia Photo Agency
Данъчни декларации заверени от НАП трябва да представи несебърският наркобос Димитър Желязков-Очите пред съда по делото за отнемане на имущество му. Това стана ясно от днешното заседание в Бургаския окръжен съд. Делото е отложено за 15 декември.

На тази дата трябва да бъдат готови съдебно-техническата и съдебно-счетоводната експертизи, както и данъчните декларации на Димитър Желязков, заверени от Агенцията по приходите в Бургас. Делото бе отложено и за представяне на нови писмени доказателства.

Желязков днес не беше в залата, тъй като не е задължен да присъства лично и бе представен от адвоката си Красимир Мутафов.

Искането за отнемане на имуществото на Митьо Очите в размер на над 2 млн. лева е внесено от комисията „Кушлев”. Проверката срещу него започна през април 2007 г. Според събраните доказателства няма данни за законни доходи на Димитър Желязков, които да му позволяват придобиването на апартамент с площ от 72 кв.м. в Несебър, три дворни места, два магазина и складовете към тях в Несебър, два магазина, три склада и гараж в Поморийско, четири леки автомобила и други.

Димитър Желязков в момента излежава присъда от 4 години и половина след като се призна за наркобос и подписа споразумение с прокуратурата.

Други новини от Бургас