Откриха труп на бебе в кофа за боклук в Шумен
Откриха труп на бебе в кофа за боклук в Шумен / cнимка: Sofia Photo Agency

Новородено момиченце бе открито мъртво в контейнер, намиращ се в междублоково пространство на ул. “Ген. Драгомиров” в Шумен, това съобщиха от полицията. Трупът на бебето е открит около обяд днес от 60-годишна жена, която е сигнализирала в полицията.

При пъроначалния оглед е утановено е, че момиченцето с тегло около 2,250 кг и по него няма видими следи от насилие. Според лекаря присъствал на огледа, най-вероятно детето е родено около 4-5 часа намирането му. В контейнера е открит и пластмасов кош със салфетки и тоалетна хартия като по тях е имало следи от кръв.

Криминалистите веднага са започнали да издирват на майката на детето. Установено е, че 20-годишната И.И, която живее в близост до мястото на инцидента е била бременна. Тя е била заведена на преглед при специалист, при който е установено, че жената е родила на скоро. Задържана е с полицейска заповед за 24 часа.

Аутопсията на трупа ще бъде извършена утре. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 120 от НК. Тепърва ще се установява дали детето е било мъртвородено или е убито.