Откриха обесени братя от Словакия край Загражден
Откриха обесени братя от Словакия край Загражден / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Двама братя от Словакия са открити обесени край смолянското село Загражден. Главите на двамата били в обща примка. Телата са открити от животновъд от Баните, който привечер се прибирал от паша с овцете, в района между селата Загражден и Глогино. Около 19.00 часа на 20 септември, той видял два трупа и незабавно сигнализира в полицията. Въпреки напредналия стадий на разлагане е установено, че става въпрос за мъже.

"Телата са намерени в местност, доста отдалечена от населените места. По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура", потвърди говорителят на държавното обвинение Иван Спиров. Направена е и аутопсия, при която съдебният лекар не открил данни за насилствена смърт, въпреки че заради напредналия стадий на разлагане по телата им нямало много следи. Според медика самоубийството е станало преди около 20 дни.

На мястото, където са открити труповете, са намерени документите на единия от мъжете - 26-годишния Бранислав от Словакия. Разследващите предполагат, че има вероятност другият мъж да е 35-годишният брат на Бранислав Марсел.

"Тепърва ще се установява самоличността на починалите, засега само се предполага. Извършват се множество следствени и оперативни действия, разпитват се и местните жители", добави още Спиров. На този етап не са ясни мотивите за двойното самоубийство и какво са правили мъжете в района на Баните.