Изчезналото снощи дете - Мехмед на две години и половина, е открит жив и здрав в местност край село Бунцево, което се намира на около 20 км от Якоруда.

Полицията в Якоруда издирва изчезнало 2-годишно дете

То е намерено само в гората около Бунцево от горски служител, съобщи директорът на ОД на МВР Дойчин Дойчинов.

Близките на детето твърдят, че е било отвлечено, а след това оставено, за да бъде намерено. Полицията продължава да разследва и се въздържа от коментар за начина, по който е изчезнало детето.

Социалните служби ще проверяват случая. Тази нощ Мехмед ще нощува под надзора им.
 

Семейството на детето има близки в Бунцево, те са били разпитани, каза още Дойчинов. На по-късен етап ще бъдат дадени повече подробности.

След безсънната нощ, цяла Якоруда си отдъхна. „Благодаря на целия екип и това е”, каза майката на детето пред NOVA. „Много благодарим. Много сме доволни, че намерихте скъпото злато”, допълни дядо му.

 Мястото, където малчуганът е открит, е твърде отдалечено от дома му, казват от МВР.

Все още не е ясно как Мехмед се е озовал на километри от родната си къща, сам в гората. От полицията обясниха, че през цялото време на издирване, комуникацията със семейството на детето е била много трудна и неясна.

„Първоначално родителите твърдяха, че е отишло на разходка. Но сами се съгласете, че 2-годишно дете с по-голямата си кака, на 3 г., да идат на разходка в гората, е малко несериозно”, заяви Ивайло Иванов.

„Детето само не може да отиде, при всички обстоятелства, то е закарано по някакъв начин. Явно някой си много добре обмислил нещата как трябва да направи, за да вземе едно малко дете от вкъщи, от двора. Явно се е изплашил и най-вероятно е оставил детето някъде”, каза Айша, леля на детето.

Полицията откри следа от изчезналото дете в Якоруда (ВИДЕО)

Мехмед изчезна около 17:00 часа снощи. Още тогава започна масово издирване, което продължи и през днешния ден.

В него се включиха 70 полицейски служители, пожарникари, жандармерия и следови кучета. Бяха разпитани родители, близки и съседи.