Оставиха в ареста Стефан Петров
Оставиха в ареста Стефан Петров / снимки: DarikNews.bg
Оставиха в ареста Стефан Петров
39983
Оставиха в ареста Стефан Петров
  • Оставиха в ареста Стефан Петров

Окръжният съд в Сливен наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 27-годишния Стефан Петров Стефанов, който направи опит за въоръжен грабеж на банка и държа като заложници повече от 18 часа нейни служители.

Окръжната прокуратура внесе три обвинения срещу Стефанов. Едното е за въоръжен грабеж в особено големи размери, придружен с опит за убийство. Наказанието по това обвинение е от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Другото обвинение е за вземане на заложници. Ако той бъде признат за виновен по това обвинение, го грози затвор от 1 до 8 години. Третото обвинение е за безнадлежно разрешително за носене на боеприпаси и патрони от различен калибър, за което наказанието е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Служебният адвокат на Стефанов Борислав Сяров поиска домашен арест или освобождаване срещу парична гаранция, като изтъкна, че той не е осъждан, няма криминално досие и представи копие от разрешително за носене на пистолет „Байкал" на името на Петров.

Ако Стефан Петров обжалва в тридневен срок наложената мярка за неотклонение, Бургаският апелативен съд ще се събере на 4 април в 14.00 часа.

Оставиха в ареста Стефан Петров
netinfo

Други новини от Сливен