/ iStock/Getty Images
Синдикатът на медицинските специалисти организира протест в защита на Веселина Ганчева, главна медицинска сестра на Многопрофилна болница за активно лечение по белодробни болести "Света София". Това се казва в съобщение на синдиката в социалните мрежи. Протестът е по повод освобождаването на Ганчева от поста й.

Това е конкурсна длъжност, договорът на Ганчева е тригодишен и срокът му изтече, а до края на седмицата предстои да бъде обявен нов конкурс, каза за БТА директорът на болницата д-р Любчо Пенев.

Синдикални организации се обединяват в Национална конфедерация на труда


По време на 10-дневния ми отпуск по болест получих по куриер уведомление, че срокът на договора ми е изтекъл и съответно договорът е прекратен, но дори не ми предложиха да остана като редова медицинска сестра в болницата, каза за БТА Ганчева.

По думите ѝ срокът на договора изтича днес. Връчването на това уведомление по време на болничен отпуск е неправомерно, допълни Ганчева. Тя посочи, че има и решение на ТЕЛК, с което уведомлението не е било съобразено. Член съм на синдиката на медицинските специалисти и това е тенденциозно, защото три години не съм спряла да се боря за правата на колегите си, а в тази болница са им отнети много права, посочи още тя. Ганчева допълни, че ще търси правата си по съдебен ред.
БТА