Огнян Златев поема ръководството на Представителството на ЕК в София
Огнян Златев поема ръководството на Представителството на ЕК в София / снимка: БГНЕС, архив

Новият ръководител на Представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев встъпва в длъжност от днес, съобщи комисията.

Златев работи за ЕК от 2011 г като началник на отдел „Комуникации” в Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване”, където допринесе за успешното съобщаване на действията на комисията за борба с младежката безработица и социалното приобщаване, се посочва в съобщението. Той притежава значителен опит в сферата на комуникациите, развитието на медиите и управлението на неправителствени организации. Преди да постъпи в ЕК, Златев е бил член на Управителния съвет на Българската национална телевизия.

По-рано новият ръководител на българското представителство на ЕК основава и управлява Центъра за развитие на медиите в България. Той е основател и председател на Мрежата за професионализиране на медиите в Югоизточна Европа. Сред другите длъжности, които е заемал, са директор на Информационния център на Институт „Отворено общество” в София, ръководител на Центъра на Би Би Си в България и служител по обмен на специалисти в Британския съвет в София.

На новия си пост Златев постъпва с предишен опит от работата си с медии и неправителствени организации в България и други държави от Югоизточна Европа. Има солиден опит с комуникационни стратегии, свързани с европейската интеграция, политиките и институциите на Европейския съюз, се отбелязва в съобщението на ЕК.