Продължава разследването на стрелбата в столичното метро, при която 58-годишен мъж се самоуби, а преди това стреля 4 пъти по жена на 56 години в едно от влакчетата. 

Жената е имала закупен билет до Виена в 16:05 ч. за същия ден. Предстои изясняване на мотивите за извършване на престъплението и разпити на свидетели. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

На мястото на престъплението са открити 7 гилзи и 7 проектила. Назначени са и експертизи, които да установят причината за смъртта на мъжа и за раните на жената.

Самоличността на двамата вече е установена.

Жената е в много тежко състояние в реанимацията на болница "Света Анна". Извършени са й две операции, при които са извадени два куршума. Третият е открит на местопрестъплението.

„Жената е в реанимацията, в нестабилно състояние е. Прави се всичко възможно. Тук имаме много опитен екип от реаниматори, които ще направят всичко възможно да спасят живота й. Вчера, непосредствено след пристигането й, са събрани два екипа хирурзи. Непосредствено след приключването на многочасова операция на коремната област, неврохирурзи започнаха обработка на раната на главата. Там проектилът е минал през главата и е извън тялото на пациентката”, обяснипо-рано през деня говорителят на УМБАЛ „Св. Анна” Антон Луков, цитиран от NOVA.

Стрелба в метрото на „Летище София“

Окървавените тела на мъжа и жената са открити от машиниста на мотрисата. Смята се, че мъжът е изчакал последният вагон да се изпразни, за да опита да извърши убийството. Няма преки очевидци на случилото се. Ще се разглеждат камерите, за да се изясни дали двамата са се качили от една спирка.
 
Мъжът и жената са имали свои семейства и нямат роднинска връзка помежду си. Предполага се, че са имали любовни отношения, но това тепърва ще се проверява от разследващите. Жената е трябвало да пътува за Брюксел. Носела е малък куфар в себе си. Мъжът е бивш военен, а след като се е пенсионирал е работил в различни охранителни фирми. Оръжието, с което се е самоубил, е законно и е лично притежание. Няма данни жената да е подавала жалби срещу него.

Започват и разпити на близките на мъжа и жената. Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран.
NOVA