Мъж е починал, а жена е с опасност за живота
Стрелба в метрото на Летище София.

Пред DarikNews.bg директорът на Метрополитен ЕАД Стоян Братоев обясни, че не става въпрос за тероризъм, а за семеен проблем. 

По първоначални данни мъж е стрелял по жена си в метрото, а после и по себе си.

Стрелба Летище София
Георги Димитров

По информация на Спешна Помощ, мъжът е починал, а жената е била в извънредно тежко състояние. Тя е интубирана на място, а впоследствие е откарана към МБАЛ "Св. Анна“.

Стрелба Летище София
Георги Димитров

Жената е с опасност за живота, заяви говорителят на МБАЛ „Св. Анна“ Антон Луков. Тя е приета с три огнестрелни рани – в лявата част на гърдите, в главата - малко над веждата и в коремната област. Лекарите в спешното отделение се борят за живота ѝ. Жената не е имала лични документи в себе си, казаха още от болницата.

Извадихме два проектила от тялото на жената, сподели д-р Стефан Ковачев - началник на Първо отделение в Клиниката по хирургия към УМБАЛ "Св. Анна"-София АД, цитиран от пресцентъра на болничното заведение. Състоянието на жената е крайно тежко и има сериозна опасност за живота й, уточни Ковачев.
Неврохирузите продължават операцията на тежката черепно-мозъчна травма, причинена от огнестрелно оръжие.

Операцията на пострадалата приключи, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ "Св. Анна". Тя е настанена вече в реанимация. Жената е в много тежко състояние, с опасност за живота.

Самоличността и на двамата е установена, те са български граждани, които живеят в София, мъжът е роден през 1958 г., а жената през 1965 г. Двамата не са криминално проявени, съобщиха от прокуратурата.



Не става въпрос за терористичен акт, предполага се, че става въпрос за лични отношения, съобщи Илиана Кирилова - градски прокурор на София.

Открити са 5 проектила, а тялото на мъжа все още е в мотрисата. Предстои да се установи дали някои от двамата е имал билет за полет. Очаква се близките да разпознаят лицата.

Стрелба метро Летище София
Георги Димитров


Оръжието от престъплението е пистолет "Макаров", то е законно притежавано от мъжа. Властите предполагат, че той е работил като охранител, но пистолетът му е личен, а не служебен. Имал е трудов договор с охранителна фирма.

Очаква се да се направи проучване на коя спирка са се качили.



 
От СДВР обясниха, че мъжът и жената са намерени в безпомощно състояние във влака. Сигналът е подаден от служител на Метрополитен ЕАД.

Стрелба Летище София
БТА

Сигналът в Спешна помощ е получен в 14:24 ч. за мъж и жена с кръв по тях. Линейката е тръгнала веднага, изпратени са и още две линейки, допълниха от ЦСМП – София.

Изясняват се фактите и обстоятелствата по случая.

Стрелба Летище София
БТА

Районът е отцепен от полицията.

Стрелба Летище София
Георги Димитров

Метрото не се движеше в участъка, докато имаше следствени действия. Движението на метрото вече е възстановено.