/ Dariknews.bg, архив
Инцидентът със загиналото на изоставен строеж дете станал в момент на предаване на дежурството на охраната на обекта - това твърди Здравното министерство в официалната си позиция по случая. В късния следобед на 3 май 14-годишно момиче загина след падане от недовършена сграда на територията на Александровска болница. От министерството заявяват, че въпреки денонощната охрана, малолетни и непълнолетни ежедневно правели опити да се промъкнат в обекта, а оградата била систематично повреждана.
 
Инцидентът с падналото дете станал в момент на предаване на смяната между охранителите, твърдят от пресцентъра на Здравното министерство. Според официалната позиция на ведомството до смъртта на 14-годишното момиче се стигнало, след като група младежи разрушила оградата на охранявания обект и се качили на недовършената постройка на Научния институт по педиатрия. От охранителната фирма съобщават, че ежедневно пресичали опити на малолетни и непълнолетни да проникнат на територията на сградата, многократно подавали сигнали до органите на МВР и дори предавали задържани от тях лица на 4 РПУ.

14-годишно момиче е починало след падане от сграда в София
 
От Здравното министерство съобщават още, че заради повредените оградни съоръжения на обекта, както и невъзможността за захранване с ток нощно време, през миналата година са водили кореспонденция с охранителната фирма. Впоследствие оградата била ремонтирана, но според министерството постоянното й запазване е невъзможно заради постоянни вандалски набези.
 
Старши комисар Антон Златанов от СДВР коментира, че се работи по всички възможни версии, но че най-вероятно става въпрос за инцидент:
 
"Трябва да се говори ежедневно и постоянно за опасностите от тези нови тенденции и увлечения, като селфитата. Преди известно време имаше случай и на депото в "Слатина" - да се качват на вагоните, за да си правят снимки. Образуваше се волтова дъга, като за 3 години имаше три смъртни случая. Независимо дали е за селфи или за гледка, работим по всички версии, но по всяка вероятност се касае за инцидент. Родителите трябва да разговарят с децата", посочи Златанов.