Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Отсега-нататък отговорността какво се случва в страната е на лидерите на ГЕРБ и Обединените патриоти. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й коалицията поставя риск пред страната, защото дава възможност на всяка от двете партии да има различни решения по отделните въпроси. Това гарантира нестабилност и плаващи мнозинства, допълни Нинова и отново повтори, че БСП ще бъде алтернатива и опозиция в този парламент.

Политически съвет ще взема решенията в коалицията между ГЕРБ и Патриотите
 
Увеличението на пенсиите и мажоритарният вот ще бъдат изпитание за бъдещата управляваща коалиция, посочи Нинова.
 
"Тази коалиция - така, както сте я подписали, залага рискове, мина, нестабилност на България", категорична беше тя.

ГЕРБ и Патриотите подписаха коалиционното споразумение
 
Нинова посочи, че в документа е записано, че всяка партия е свободна извън това споразумение да отстоява различни политики и да търси подкрепа за тях в зала.
 
"На нас това ни напомня коалицията ГЕРБ-Реформаторски блок - за едни неща ще сте заедно, но за други ще се търсят плаващи мнозинства, купуване на гласове вътре в залата и осигуряване на подкрепа", коментира тя.

Радев връчи мандат за съставяне на кабинет на Борисов
 
По думите й това гарантира нестабилност и безпринципни споразумения:
 
"Е, не искаме да сме част от това и няма да ни внушавате, че това е дестабилизация от страна на БСП", заяви Нинова.

Какви са управленските приоритети на ГЕРБ и Патриотите?
 
"Чакаме с нетърпение две теми, за да ги видим тези плаващи мнозинства - увеличение на пенсии и доходи, референдум и мажоритарен вот. Това ще е изпитанието за вашето споразумение", коментира лидерът на БСП.
 
Оставаме алтернатива и продължаваме пътя си за промяна, докато не променим България, политическата класа и статуквото в страната, заяви Нинова.