Управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти е с хоризонт 2021 година. Това стана известно от изявление на лидерите на двете политически сили Бойко Борисов и Валери Симеонов на брифинг в парламента.
 
Вижте приоритетите за управление (2017- 2021)

Преговорният процес за изработването на обща стратегическа програма на бъдещото коалиционно управление вече е завършил, обяви съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов.

ГЕРБ и Патриотите обещаха да се разберат за правителство до 19 април

Симеонов посочи, че двете формации са длъжни в името на интересите на България да постигнат консенсус за обща програма и управление. Независимо от различията в преговорния процес, положихме усилия и изготвихме документа за бъдещото управление, каза той.

Подписването на стратегическата управленска програма на ГЕРБ и Паотриотите
ГЕРБ, пресцентър


ГЕРБ и Патриотите са постигнали съгласие за минималната пенсия

И двете страни са направили отстъпки и се подписват под документ, който смятат да реализират. Документът е от 21 страници, като по думите на Валери Симеонов това е символично, тъй като ГЕРБ и Патриотите си поставят като цел да управляват страната до 2021 година.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари за направените компромиси. Ние направихме компромис за пенсиите, те за други неща, каза той по повод на преговорния процес. Мисля, че материалът, който подписваме, е добър, каза още Борисов.

ГЕРБ и Патриотите се разбраха за сигурността, енергетиката, туризма и спорта

Подписването на стратегическата управленска програма на ГЕРБ
Пресцентър ГЕРБ

Той бе категоричен, че за постове и министри в бъдещия кабинет не е говорено. Решихме да напишем документа, а след това да говорим за постове, каза Борисов.

Владислав Горанов: Редно е Патриотите да имат министри

Така кои ще са министрите в кабинета "Борисов 3" ще стане ясно вероятно следващата седмица.