Борисов
Борисов / netinfo
Борисов за министрите на БСП
92902
Борисов за министрите на БСП
  • Борисов за министрите на БСП
„Ето ги моите министри – вехти, стари, грозни, дърти, каквито искате им казвайте... Но те знаят, излизат и се борят за нашата програма – знаем какво да направим. Кои са техните? Защо ги крият? Или чакат ДПС да им даде министрите”- С тези думи председателят на ПП ГЕРБ хвърли ръкавицата към БСП по време на форум по земеделие и околна среда, заедно с водачите на кандидат-депутатските листи на Бургас и Сливен – Ивелина Василева и Десислава Танева, организиран от ГЕРБ.
Борисов допълни: Ще кажете сега вие малко ни заблуждавате – в мандата преди две години и половина на БСП, когато направиха правителство премиер стана Орешарски, финансов министър стана Чобанов. Уж, от БСП. Две години по-късно премиерът Орешарски беше кандидата на ДПС за президент, а финансовият министър Чобанов – кандидат за депутат от ДПС. Кои ще бъдат следващите от новите им лица там? Питам и се интересувам, за да ги сблъскам с моите“, каза още лидерът на ГЕРБ. Борисов нарече своите кандидат-министри: Тигри.
6,2 милиарда лева бяха разплатени от бедния български народ заради грешните правителства, които са избирали, подчерта Бойко Борисов.
„Нашата роля беше да съберем парите от контрабандистите. Приходите са 4, 7 милиарда повече и за тези две години разплатихме точно 6, 2 милиарда лева, свежи пари. 3,7 милиарда за вложителите до 200 000 лева в КТБ, 1,3 милиарда за тази абсолютна схема за ТЕЦ Марица 1 и 3 принудително на тройно и четворно по-високи цени от Козлодуй. И в края на декември понеже така и така фискалният резерв набъбна на 15-16 милиарда, излязохме на излишъци и вместо лихвите по 320 000 лева на ден за Белене, за които ни осъди Арбитражния съд в Париж, платихме 1,2 милиарда посока Москва, така че да сме равнопоставени“, каза още Борисов.
Той обаче подчерта, че доходите на хората и пенсиите ще се вдигат, заедно с ръста на икономиката в страната ни. „Всичко друго означава фалирала държава“, обясни той. Борисов заяви, че драстично увеличение в пенсиите на хората, ще доведе до срив в пенсионната система. Според него, дори говоренето за това е демонстрация на безотговорно политическо поведение.
За министрите на БСП и за програмата на ГЕРБ, чуйте в звуковия файл от Борисов: