/ Министерство на туризма
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова отличи Нино Парпулов с плакет и грамота на Министерството на туризма за приноса му в съхраняването и популяризирането на българските традиции в килимарството и на страната, като туристическа дестинация.

Господин Парпулов е собственик на уникалния по рода си не само у нас, а и в целия свят цех за ръчно тъкани килими. Изпод ръцете на неговите тъкачки и семейство в град Костандово излизат най-добрите килими, като над 400 от тях украсяват резиденциите на британското кралско семейство, Бъкингамския дворец, именията на десетки английски и холандски благородници, както и приемната на Тони Блеър, дома на Чърчил и този на Мик Джагър.

Вашите килими са истински произведения на изкуството и като всяка ценност те носят славата на България по света и допринасят за популяризирането на страната, каза вицепремиерът. И допълни, че те имат своето положително влияние за насърчаването на пътуванията както на регионално, така и на национално ниво. 

Николова: Килимите ни са достойни за културното наследство на Европа (СНИМКИ)

Министърът изразя признателност за всеотдайната Ви работа през всички години, за професионализма и отговорността, с която реализирате дейността си. И затова за мен е удоволствие да Ви връча отличието на Министерството на туризма и ще Ви уверя, че аз и екипът ми бихме подкрепили всяка инициатива, която подпомага нашата основна цел - да привличаме все повече посетители в България и да утвърждаваме страната, като целогодишно място за пътувания, посочи още тя.

Господин Парпулов благодари за признанието и получените отличия и коментира, че ще продължи активно да работи за надграждане на резултатите, с което да допринася за повишаване на популярността и разпознаваемостта на България по света.