Николай Ненчев чака от Плевнелиев вето на Закона за военно разузнаване
Николай Ненчев чака от Плевнелиев вето на Закона за военно разузнаване / снимка: БГНЕС
Министър Николай Ненчев
82096
Министър Николай Ненчев
Волен Сидеров
  • Министър Николай Ненчев
  • Волен Сидеров

Министърът на отбраната Николай Ненчев очаква държавният глава Росен Плевнелиев да наложи вето на Закона за военното разузнаване.

Депутатите миналата седмица приеха промените в закона и с част от текстовете се променят и условията, на които трябва да отговаря шефа на „Военното информация”. Настоящият ръководител на звеното Йордан Бакалов обаче не отговаря на новите критерии. Именно по тази тема министърът на отбраната Николай Ненчев беше изслушан на закрито заседание в Комисията по отбрана.

Министър Ненчев не прие оставката на Йордан Бакалов

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви в кулоарите на парламента, че очаква президентско вето върху Закона за военното разузнаване. Ненчев очаква след като Плевнелиев наложи вето, шефът на "Военна информация” Йордан Бакалов да запази поста си.

Борисов заяви подкрепата си за шефа на военното разузнаване

„Вчера имах разговор с г-н Бакалов. Той подаде своята оставка, която не приех с мотивите, че очакваме вето от страна на президента, връщане на закона за доразглеждане. След финализиране на тези разговори и дебатите в парламента, ще взема своето решение“, обясни военният министър.

България да се присъедини към антитерористичната коалиция на Русия срещу ИД?

Междувременно от „Атака“ съобщиха, че внасят в деловодството на парламента предложение за приемане на решение от парламента. Лидерът на атакистите Волен Сидеров обясни какво искат да бъде прието.

„Самото решение, което внасяме, гласи „Народното събрание реши присъединява РБългария към международната антитерористична коалиция срещи „Ислямска държава“, инициирана от руския президент Владимир Путин пред генералната асамблея на ООН. България осигурява логистична поддръжка за широката международна антитерористична коалиция срещу ИД. И  трето, България не предоставя и не изпраща български военни контингенти за нуждите на международната антитерористична коалиция“, обобщи Сидеров.

Междувременно депутатите събраха необходимия кворум, за да се открие пленарното заседание, трудно и от втория опит.