НДСВ предлага министерство да следи за евросредствата
НДСВ предлага министерство да следи за евросредствата / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлия Николова

Основната причина за създаването на такова министерство или агенция е, че във всяко министерство има пари от ЕС, чието изразходване трябва да се следи. Това коментира в предаването „Денят” на Дарик Владимир Каролев, член на политическия съвет на НДСВ. Той добави, че идеята за такава институция е стара и е на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски.

Той отбеляза още, че ако тази идея се реализира ще се изземат функции на дирекции в почти всички други министерства, където ще бъдат направени необходимите съкращения и доста по-малко хора ще вършат по-добре работата. "Ново министерство не означава задължително допълнително администрация и повече пари", каза още той в отговор на въпрос нужно ли да се товарят с още администрация данъкоплатците. 

В предаването :Денят” по Дарик той заяви още, че НДСВ подкрепя Станишев в тезата му, че има нужда от три типа промени – структурни, функционални и персонални. „Те трябва да са такива, че да бъдат избрани най-подходящите хора, и те да свършат най-бързо работата”, отбеляза Каролев.