Наръганото момче от Ловеч е с опасност за живота
Наръганото момче от Ловеч е с опасност за живота / снимка: Sofia Photo Agency, архив

16-годишният Васил Василев, който беше намушкан от свой съученик в Ловеч, е с опасност за живота, съобщи д-р Венцислав Грозев, хирург в университетската болница „Д-р Георги Странски”-Плевен, цитиран от пресцентъра на здравното заведение.

„Пострадалото 16-годишно момче от град Ловеч, което бе наръгано с нож на две места в гърба в местна гимназия, е с опасност за живота. На младия мъж е направена хирургична операция от  доц. д-р Борислав Нинов, д-р Венцислав Грозев и съдовия хирург д-р Ангел Маринов”, обясни д-р Венцислав Грозев.

По думите му момчето е с реална опасност за живота, въпреки че състоянието му в момента е стабилизирано. Нараняванията му са между 11 и 12 гръбначен прешлен. Засегната е и част от дясната плевра на белия дроб, обясни той.

В момента пострадалото момче е настанено за лечение в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на  УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен.

Вчера 16-годишно момче наръга с нож свой съученик в двора на Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч. Пострадалият младеж се казва Васил Василев и е ученик в 10 клас на училището. Между двамата възникнал скандал, Васил ударил другото момче, след което то отвърнало с ножа и хукнало да бяга.

От ръководството на Професионалната гимназия по механоелектротехника отказват коментар с мотива, че по случая се води следствие.