Налагат санкции при нарушения в дом Петко Славейков
Налагат санкции при нарушения в дом Петко Славейков / netinfo
Сградата на дома за сираци „Петко Славейков” не отговаря на условията за пожарна безопасност, показва направената през януари проверка на Държавната агенция за закрила на детето.

Изпочупени врати и липсващо електричество в някои от санитарните помещения на дома за сираци показва проверката на агенцията за закрила на детето. Направени са предписания и при неизпълнението им директорът на дома ще бъде санкциониран, заяви пред Дарик Теодора Иванова, директор на дирекция в държавната агенция. По думите й малката Емилия е била тормозена от други възпитаници на социалното заведение.

Теодора Иванова от Държавната агенция за закрила на детето заяви:

Самото то сподели, че има насилие от други деца в дома, но, че е решило само да избяга. То е направило същото и в предишния ден, на следващия ден е повторило случката и тогава вече е налице инцидентът.

Утре следобед се предвижда да бъде направена среща в Столичната община заедно с директор на дома, представители на общината, както и Държавната агенция за закрила на детето, където ще бъдат взети решения по отношение на контрола на децата.

Както във всеки случай за насилие, когато извършваме проверки, председателят издава задължителни предписания и при неизпълнение уведомяваме горестоящия орган, в случая кмета на Столична община, да наложи дисциплинарни наказания.