Наказаха полицаи за ареста на племенника на Плевнелиев
Наказаха полицаи за ареста на племенника на Плевнелиев / снимка: Dariknews.bg, архив
Наказаха полицаи за ареста на племенника на Плевнелиев
76336
Наказаха полицаи за ареста на племенника на Плевнелиев
  • Наказаха полицаи за ареста на племенника на Плевнелиев

Двама полицейски служители от Благоевград са наказани дисциплинарно във връзка с ареста на племенника на президента Росен Плевнелиев - Станислав.

Униформените са санкционирани с порицание, но не заради обвиненията, че са били младежа, а заради пропуски при докладване на случая, каза за Дарик директорът на полицията Васил Митов.

"В хода на проверката е установено, че във връзка с нарушение на Закона за движение по пътищата на Станислав Плевнелиев правомерно е съставен акт за административно нарушение. Поради неизпълнение на полицейско разпореждане и съзнателно пречене на полицейски орган да изпълнява задълженията си по служба е съставен акт по ЗМВР, за което е доведен в 01 РУП-Благоевград", гласи официално съобщение на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

"Лицето не е привеждано в помещение за задържане, като административното оформяне на необходимите документи е осъществено в кабинет на 01 РУП-Благоевград, след което лицето незабавно е освободено. При извършената проверка не са събрани данни за неправомерна употреба на физическа сила и помощни средства от страна на полицейските служители извършили задържането и оформили документите, както и от други полицейски служители на 01 РУП-Благоевград. Жалбата е счетена за основателна в частта на ограниченото право на г-н Станислав Плевнелиев да уведоми член на семейството за задържането му", посочва се още в съобщението.

22-годишният Станислав Плевнелиев беше арестуван на кръстовище в Благоевград преди месец. Според полицаите минал на червен светофар. След прекарани часове в ареста, младежът обяви, че е бит. Полицията и прокуратурата започнаха проверка, която не откри данни за нанесен побой над младежа.

Новини от Благоевград