/ БГНЕС, архив
54-годишен мъж простреля с газов пистолет бившата си приятелка, а след това стреля в главата си. Трагедията се разиграла около 15.00 ч. днес в супермаркет на ул. "Русалка" в Свети Влас, съобщи Областната дирекция на МВР.
 
Пострадалата е 46-годишната продавачка в търговския обект.
 
На мястото веднага са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. И двамата простреляни са откарани в болницата в Бургас. Жената е контактна, предстои й хирургична интервенция. Мъжът е в тежко състояние, приет е в реанимация с опасност за живота.

Вече е установена самоличността на стрелеца и простреляната жена. 54-годишният Кирил Атанасов работел като главен механик в транспортна фирма. С простреляната жена - Лили, имал дългогодишна връзка.
 
Според първоначалните данни в основата на нападението е любовна драма. В продължение на години двамата имали връзка. Преди година обаче се разделили, а мъжът трудно преживявал края на отношенията им. Според разследващите той планирал покушението предварително.

Вече е извършен оглед на мястото на стрелбата, иззети са записи от охранителните видеокамери в магазина. Криминалисти са разпитали и свидетели на инцидента, назначени са множество експертизи.

Образувано е досъдебно производство.