Младежкото ДПС включва членове от академичните среди в политиката
Младежкото ДПС включва членове от академичните среди в политиката / netinfo

Ръководството на младежкото ДПС предприема целеустремен подход за активно включване на членовете си от академичните среди в политическите процеси. Всички председатели на академичните дружества на организацията вече ще бъдат част от Националния съвет и ще участват в неговата работа, съобщи лидерът на МДПС Корман Исмаилов.

Решението е взето по време на заседание на Националния съвет, което се проведе през почивните дни в Габрово. „ Имаме сериозно разширяване и интерес от млади хора, които са студенти. Подходът към тях е малко по-различен, техните интереси и изисквания са от по-различно естество, сравнени с други местни организации. Ние никога не сме снемали вниманието си от студентската младеж, но сега започваме организирането им в национална мрежа", каза още Исмаилов. Той съобщи, че стартира подготовката на голям национален събор по повод 10-годишния юбилей на МДПС. Предвижда се тържествата да се проведат в началото на ноември, като все още се уточнява мястото.

В младежкото ДПС членуват над 20 000 души. Академичните дружества са 17. В структурата на ДПС в Габровска област участват 1200 души. Местната младежка организация на партията се състои от 1500 члена, от които 300 са в академичното дружество.

Други новини от Габрово