Митьо Очите с присъда за лъжесвидетелстване
Митьо Очите с присъда за лъжесвидетелстване / netinfo

Условна присъда за лъжесвидетелство постанови Бургаски районен съд на несебърския наркобос Димитър Желязков-Очите. Съдът осъди Желязков на 1 година условно и 3 години изпитателен срок заради лъжливи показания и укриване на истината по време на процеса за убийството на помориеца Димитър Желязков-Очите. Освен Митьо Очите, за виновни бяха признати Янко Гюров-Поморийския, Диньо Банов и Лъчезар Димитров. Съдът им наложи същото наказание. Оправдан по това дело беше единствено Бано Динев.

Обвинението към групата бе по чл. 290 от НК за лъжесвиделстване по време на съдебните заседания по делото за убийството на Москов. Той бе открит застрелян със 7 куршума на 15 юни 2000 г. За убийството бе осъден друг от хората на Очите - Румен Димитров–Психото, който получи 20 години затвор.

По рано през деня Димитър Желязков бе оправдан по делото за нападение над сестрата на общинския съветник Венелин Ташев в боулинг зала в хотел "Мариета палас" в Несебър. Окръжният съд в Бургас отмени условната присъда на несебърските магистрати от 6 месеца.

В края на януари Очите и Гюров подписаха споразумение с прокуратурата и се признаха за виновни за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Още новини от Бургас