/ Агенция
Контрабандна валута с левова равностойност 50  851 лeва иззеха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.
 
Контрабандната валута е открита в дамската чанта и бельото  на 51-годишна жена, пътуваща в автобус с турска регистрация.
 
Около 23.00 ч. на 1 октомври на пункта пристигнал автобус, пътуващ от Сърбия за Турция. Шофьорът и пътниците заявили пред българските митнически служители, че не пренасят нищо за деклариране.
 
Превозното средство обаче било селектирано за щателна митническа проверка. При последвалата проверка и личен преглед на една от пътничките, сръбска гражданка, са открити недекларирани 26 000 евро в различни купюри. От тях 10 000 евро били увити в памперс в дамската й чанта, други 6000 евро пренасяла в портмонето си. При личен преглед в сутиена и бикините на жената са открити още 10 000 евро.
 
Срещу сръбската гражданка е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.