/ БГНЕС
Министерството на образованието и науката ще връчи годишните награди за принос в науката „Питагор“.

Церемонията ще бъде открита от министъра на образованието и науката Галин Цоков, а сред гостите са някои от най-изявените ни учени, ректори на висши училища, представители на местната и изпълнителната власт и др.  

В тазгодишния конкурс кандидатстваха 45 учени.

Отличията се връчват за 16-а поредна година, като журито включва само изявени учени. През тази година то е съставено от отличените с наградите „Питагор“ през предходната  година. Сред тях са проф. д-р Тодор Дудев, дхн от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, член-кор. проф. Стойчо Язаджиев, дфзн от СУ, доц. д-р Ангел Джамбов от Медицински университет – Пловдив, проф. д-р Пепка Бояджиева, дсн в Института по философия и социология – БАН, д-р Диана Чолакова от СУ, доц. д-р Йордан Георгиев от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, доц. д-р Джеймс Йоловски – Висше училище по застраховане и финанси – София и ас. д-р Александър Сираков – Медицински университет – София. 

Наградите ще се връчат в 8 категории, като тази година ще бъде дадено за първи път специално отличие за комуникация на наука.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня