/ iStock/Getty Images
С атрактивен 3D mapping в центъра на София Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще покаже как променя населените места в страната с европейското финансиране по Оперативна програма "Региони в растеж" (ОПРР) 2014-2020 г. Това съобщиха от ведомството.

Започва строителството на софийското околовръстно от „Тракия“ до ж. к. „Младост“

Събитието ще се състои днес от 18.30 часа на площад "Ал. Батенберг", срещу Националната художествена галерия. То е част от информационната кампания на ОПРР и е във връзка с Годишното информационно събитие на програмата.

Променят движението в София заради изборите

В него ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Деница Николова, заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

DA fest започва в София днес

С помощта на съвременни технологии върху корпуса на съчленен "Икарус" атрактивно ще бъдат представени реализирани със средства от ОПРР проекти. Като част от инициатива в столичния електротранспорт е подредена и специална изложба със снимки на реализирани проекти по управляваната от МРРБ европейска програма.

Изложбата може да бъде видяна в 50-те тролейбуса, купени по проект "Интегриран Столичен градски транспорт", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Чрез него са били подновени изцяло амортизираните превозни средства по най-натоварените тролейбусни маршрути - линиите 1, 2, 5 и 9 в София.