Велислав Минеков
Велислав Минеков / Снимка: Георги Димитров
Започваме отново битката за бюджета на министерството, заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, цитиран от БГНЕС.

Служебният министър представи екипа и приоритетите си в сферата на културата днес. Той подчерта, че журналистите имат право да задават всички неудобни въпроси, които искат с призива за диалог.

"Ще направя така, че всички добри намерения да се превърнат в задължения", обеща той. По думите му следващият министър на културата ще бъде задължен да изпълни всичко важно.

"Не е трудно всичко от това, което имаме да се реализира", категоричен бе Минеков и подчерта, че първото нещо, на което ще се спре е бюджетът на министерството.

"Всички, които обещаха покачване на бюджета, забравиха за какво става дума", каза още той и уточни, че онова, което го притеснява е, че голяма част от бюджета няма да бъде използвана до края на годината.

По този повод той заяви, че се намира в изключително неудобна ситуация. По думите му на хора, които са започнали проучванията си със собствени средства, им е бил поискан отчет, което също е притеснително.
БГНЕС