/ БГНЕС
Трябва да заздравим сигурността в Черно море, което е ключово за България, Украйна, Турция и Румъния. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

БГНЕС

Кулева участва чрез видео връзка във втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Конференцията във Централния военен клуб се организира съвместно от министерствата на външните работи и на отбраната на България и министерствата на външните работи и на отбраната на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни стратегии (Украйна).

БГНЕС

"Всички искаме да видим региона на мир, спокойствие и икономическо развитие. За съжаление Русия го вижда като място за война", каза още Кулеба.

"Критично е да поддържаме помощта за Украйна. Само загубата на Русия и връщането на териториалната цялост на Украйна ще гарантира стабилността и мира", добави той.

БГНЕС

Дипломатът отново призова партньорите да предоставят допълнителни системи за противовъздушна отбрана.

"Русия е проблемът, защото тя започна войната", подчерта Кулеба.

Той припомни последвалите от инвазията проблеми за целия свят, включително ръста в цените на храните, проблемите за л енергийната сигурност и др. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС