Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев сложи още един голям скалп на колана си, след като победи Кевин Джонсън пред екзалтираната "Арена Армеец", съобщава Gong.bg

Мачът продължи пълни 12 рунда, като в крайна сметка Кобрата победи по точки, но с пълно съдийско единодушие. Така българинът даде ясна заявка, че е готов за битка за световната титла, която ще е следващият му мач. А съперник там ще бъде победителят измежду Владимир Кличко и Антъни Джошуа
 

Кубрат Пулев победи Кевин Джонсън
БГНЕС

Българинът започна предпазливо, а докато американецът беше свеж, беше много опасен. Дори първите няколко рунда бяха в полза на Джонсън, който пласира няколко опасни удара в главата и тялото на Пулев. 

Емоционалната поява на Кобрата за мача с Джонсън (ВИДЕО)

Но постепенно българинът взе инициативата и методично наложи превъзходството си. След седмия рунд вече Пулев биеше здраво опонента си, а малко не стигна този двубой да завърши с нокаут. 
 

Кубрат Пулев победи Кевин Джонсън
БГНЕС

От средата на десетия рунд до самия край на мача Джонсън едва се крепеше на краката си, а публиката с неистов рев даваше сили на Кобрата. Американецът стоеше до въжетата, спасяваше се само с клинчове и с наведена глава при стоманените удари в главата и тялото му от Пулев. 

В крайна сметка Джонсън удържа пълни 12 рунда, но това е единственото, с което може да се похвали. С пълно съдийско единодушие и с резултат от 120:108 и 119:109 реферите решиха да дадат съвсем заслужено победата на Пулев. 

Тервел Пулев с трета победа на професионалния ринг, смаза от бой поляк (СНИМКИ/ВИДЕО)
 

Кубрат Пулев победи Кевин Джонсън
БГНЕС

Така Кобрата чака битка с победителя от мача между Владимир Кличко и Антъни Джошуа, които ще се бият в събота вечерта на "Уембли". Мачът между тях ще бъде насрочен допълнително, но едва ли ще е преди средата или края на август. 

Иначе българинът записа 25-та си победа на професионалния ринг и нанесе едва деветата загуба на именития си съперник. А "Арена Армеец" екзалтирано поздрави победителя след последния гонг и когато ръката му беше вдигната победоносно.
 

Кубрат Пулев победи Кевин Джонсън
БГНЕС


Как протече мачът вижте в Gong.bg
gong.bg