Манолов
Манолов / БТА
Хората са се борили години, за да има 8-часов работен ден, нека си припомним, каза Манолов
Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа" отбелязва Първи май - Ден на труда и международната работническа солидарност, с празнично шествие, което започна от площад “Света Неделя” и продължи до музея “Земята и хората”, където започна концертът "Рок за труда".

БТА

На сцената ще участват известни български рок банди и изпълнители, сред които "Спринт", "Атлас", "Хоризонт" и др. Музикалното събитие ще бъде около десет часа.

„1 май е денят, в който трябва да си припомним, че нещата, които имаме, не са паднали от небето.

БТА

Нищо не се е случило от само себе си. Хора са се борили години наред и са давали живота, за да има днес осемчасов работен ден, да не бъде позволявано на децата да работят, за да имат жените равни права с мъжете, за да има болнични, детски, майчински, пенсии“, каза президентът на КТ “Подкрепа“ Димитър Манолов преди началото на концерта.

КНСБ блокира „Орлов мост“, призовава за чуваемост за проблемите на хората

Хубаво е да си спомняме тези неща, но и не да живеем в тях, смята той и добави, че трябва да се борим за това, което ни предизвиква днес, защото безплатен обяд няма и нищо не се получава даром, каза още Манолов.

БТА

КТ "Подкрепа" настоява за ефективен, устойчив и справедлив енергиен преход в България, за 80% покритие с колективно трудово договаряне на заетите във всички браншове, за приемането на закон, който да гарантира конституционното право на стачка. От синдиката обявяват "война на безобразните условия на труд в България". 

БТА

БТА