Красен Кралев
Красен Кралев / БГНЕС
“В условията на пандемия много състезания бяха отменени, но нашият маратон се провежда", заяви спортният министър Красен Кралев, който писъства на официалния старт на Маратон София 2020.

"Тази година трасето е ново и по-удобно за участниците. Поздравявам организаторите за отличните условия, които предоставят и пожелавам на всички стартирали да финишират, защото самото завършване е успех. Самият факт, че тук участват над 2700 души, 300 от които са чужденци, показва интереса към софийския маратон. Организацията на спортни събития в такива условия е изпитание за всички, но организаторите имат огромен опит и всички правила и норми са спазени, така че аз съм изключително доволен от това, което виждаме като организация и като интерес към маратона", коментира Кралев.

Маратонът на София е част от веригата “Бягането начин на живот”. Победителят в нея ще стане ясен след провеждането и на последната надпревара във Варна, която е на 7 ноември. Стартът в морската столица ще бъде под егидата на Красен Кралев.

И през тази година софийският маратон се проведе с благотворителна кауза. Организаторите ще отделят по един лев за всеки стартирал за изграждането на спортна площадка за деца с аутизъм. 
БГНЕС