Протестите, организирани от „Възраждане” на 23 февруари (сряда), ще са мащабни. За това предупреди пред NOVA лидерът на партията Костадин Костадинов, който отговори на отправените в сряда обвинения, че криминални лица участват в организацията на протеста.

„По същата логика мога да кажа, че има криминални хора, внедрени във властта”, заяви Костадинов.

Под прозорците на правителството: „Възраждане“ обяви нов протест срещу зелените сертификати

Според него, атаката е политическа. „Властта я е страх. Просто ги е страх. Това, което чух вчера, едно към едно повтаря реплики на Младен Маринов от 2020 г. Сега с всяко свое действие показват, че това е защитна реакция, защото протестите в сряда ще бъдат много мащабни. Не защото ги организираме ние, а в обществото се натрупва доста гняв срещу липсата на реална промяна”, каза Костадинов.

Той предупреди, че хората са доста изнервени и всичко е възможно. „Може да стане абсолютно всичко, като например хората да откажат да си тръгнат от протеста", допълни Костадинов.

„Народът вече не иска да търпи, аз не искам да търпя. Искам да счупя това управление, искам да го премахна, искам да стане така, че да не ни управляват хора, които се отчитат в чужди посолства, като отидат в метрополията водят със себе си американския посланик. Искам да ни управляват хора, които като кажат нещо, да го изпълняват”, заяви още лидерът на „Възраждане”.

Относно вероятността за провокации, Костадинов каза, че на предишния протест е имало двама провокатори, които са били арестувани.

Протести и провокации: Очаква ли се напрежение на предстоящите демонстрации (ОБЗОР)

Той припомни, че основното искане на партията му е премахването на зеления сертификат.

„В сряда е заседанието на МС. Каня всеки българин, който смята, че правата му са нарушени, да дойде и да поискаме сметка”, каза Костадинов.

„Властта се страхува, както се страхуваше и предишната власт. Когато властта се страхува от собствения си народ, тя губи легитимация, тя няма правото да управлява”, допълни той.