Костадин Костадинов
Костадин Костадинов / БГНЕС
Лидерите на патриотичните партии са готови да направят правителство с всеки, който им предложи власт и пари, заяви в предаването "По-полека" по Дарик председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Това е и единствената извънпарламента партия, която получава държавна субсидия, но ще я дари, както обеща преди изборите.

Единствената партия извън НС с право на субсидия се отказва от нея

Костадинов изрази надежда, че въпросът с отпадането на субсидиите ще бъде повдигнат в новия парламент. "Бойко Борисов беше заявил категорично, че в първия ден на Народното събрание ще внесе законопроект не просто да се намали субсидията на 1 лев, но да отпадне изцяло. Мисля, че ще бъде направено. Той го каза, когато си подаде оставката, което ме кара да мисля, че не е случайно. Не съм сигурен обаче, че ще бъде прието, тъй като ГЕРБ няма достатъчно гласове", коментира лидерът на "Възраждане".

Десницата остава и без партийни субсидии

По негови думи партията на Борисов не би следвало да има финансови проблеми. Според Костадинов ГЕРБ има 40 млн. лв. по сметката си и командва държавата на всички нива. "Въпросът е дали другите партии в Народното събрание биха приели такъв законопроект. Те вече се обявиха против", коментира той.

Според председателя на "Възраждане" държавната субсидия за партиите е най-висока в целия свят.