/ БТА
Тя заяви, че като регионален министър може да издаде виза за проектиране на чисто нова сграда за детска болница
"Към днешна дата сградата „скелет“ няма да може да бъде реновирана, а обществената поръчка ще трябва да отпадне. Аз като регионален министър мога да издам виза за проектиране на чисто нова сграда за детска болница и след това министърът на здравеопазването да реши дали ще се строи нова сграда или ще се търси друго решение". Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на брифинг в Министерския съвет.

"През 2019 година е проведена обществена поръчка на тема „Реконструкция, възстановяване и разширение на сградата „Скелет“ да се превърне в Национална детска болница. Тази поръчка е проведена в Министерството на здравеопазването и са преведени около 9 млн. лв. авансово за работа по поръчката", заяви Комитова.

Здравният министър: Събаряме старата и изграждаме нова сграда за детска болница

По думите ѝ през 2011 година тази сграда е предвидена за събаряне. "Още тогава в постановлението пише, че на мястото на тази сграда „скелет“ ще има нова сграда за болница, но старата сграда трябва да бъде съборена. Това е закон. През 2019 г. някакви хора се поставят над този закон и казват, че ще поправят старата сграда и правят обществена поръчка за 100 млн. лв.", допълни регионалният министър

Тя подчерта, че сградата „Скелет“ не може да бъде реновирана, а трябва да бъде съборена.