Щастлива развръзка - хилядарките, изгубени в супермаркет, намериха своя собственик, съобщава Нова телевизия. След като видял репортаж, че МВР издирва собственикът на голямата сума, човекът сам отишъл да си ги потърси в полицията. Той посочил точната сума и вида на банкнотите.

Мъжът е сред последните клиенти в магазина във вечерта, когато са изгубени парите - 15 минути преди магазинът да затвори. Затова и чистачите са първите, които виждат пакета с парите. След като никой не идва да си ги потърси, от магазина се обръщат към полицията, а от полицията - към медиите. И така - две седмици по-късно се стига до щастливата развръзка. Мистериозният клиент най-после се появява.

„Приятел ми се обади по телефона и каза, че ме е гледал по телевизията, аз си мислех до последно, че се бъзика, явно излезе истина", разказва Динко.

Той е на 31 години, строителен работник от Самоков, дошъл отскоро да припечелва в София. Онази вечер носи в джоба всичките си спестявания.

Иска да внесе парите в банката, но изпуска работното време. После влиза в магазина, за да си купи вечеря.

"Бях си пазарувал, отидох си към квартирата и парите ми ги нямаше, после се върнах в трамвая, гледах. Мислех, че са паднали отвън. Обиколих и търсих, но ги нямаше. И се бях отказал, казах си: „Някой ги е намерил и край!", спомня си Динко.

Парите е спестявал осем години и половина.

От полицията Динко отива директно в банката, за да внесе спестяванията си на сигурно място. Този път ще стиска здраво банкнотите. И от днес ще вярва повече в хората.

Източник: Novanews.bg