Намалена е и видимостта заради мъглата
250 000 автомобила от "Пътна полиция" очакват да тръгнат на път за предстоящите празници. 3600 полицаи ще следят за безопасността по пътищата, включително с техника и проверки.

На пътя София - Варна край село Добри дял се спират тежкотоварни автомобили. По заповед на "Пътна инфраструктура" се работи за организация на движението, съобщи NOVA.

"8 камиона към момента са спрени. Работи се за спиране на товарни автомобили. Такава организация беше създадена за времето от 16:00-20:00ч. Ние ще следим и за водачи под влияние на алкохол, за да не се стигне до пътно-транспортни произшествия", каза началникът на "Пътен контрол" в РУ МВР-Горна Оряховица Галин Георгиев.

Голямото предпразнично пътуване започва, МВР засилва проверките (ВИДЕО)

На магистрала "Тракия" близо до Стара Загора е имало изключително интензивен трафик през вчерашния ден, но няма инциденти. Участъкът от Чирпан до Нова Загора е с най-видима мъгла.

"Мъглата е гъста. За осигуряване на безопасността на движението сме осигурили екипи, както на магистралата, така и по главните пътища. Интензивността на движението беше голямо, но с нарастването на деня тя ще се увеличи. Препоръчваме на водачите да спазват ограниченията", каза още гл. инспектор Бончо Славов.
NOVA