Кошмарно прибиране след почивката за родните шофьори. Километрични опашки бавят прибиращите се от Гърция, както и тези, влизащи през Сърбия.

Стотици автомобили чакат в момента на сръбско-българската граница при Граничния контролно-пропускателен пункт „Калотина”. Опашката е няколко километра от сръбската страна - от граничния пункт почти до началото на магистралата за Ниш, съобщава NOVA.
 
Причина за опашката е традиционният годишен поход на гастарбайтерите. От страните на Запад те пътуват към Турция, като пътят им преминава през България. Очаква се напливът по двата пункта по трасето „Калотина” - Свиленград да продължи няколко седмици.
 
Особено затруднено ще е движението през почивните дни, когато към гастарбайтерите се присъединяват пътуващите българи към и от съседна Сърбия.

дете кола
ThinkStock/Getty Images


Километрична опашка от автомобили се образува и от гръцка страна преди граничния пункт "Маказа", съобщава "24 часа".

По данни на МВР трафикът на българо-македонската граница е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На българо-турската граница на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. На българо-румънската граница трафикът е интензивен на вход и на изход за леки автомобили.