Карастоянова: Подкрепям всяка инициатива, ограничаваща сивия сектор
Карастоянова: Подкрепям всяка инициатива, ограничаваща сивия сектор / снимка: БГНЕС
Карастоянова: Подкрепям всяка инициатива, ограничаваща сивия сектор
83046
Карастоянова: Подкрепям всяка инициатива, ограничаваща сивия сектор
  • Карастоянова: Подкрепям всяка инициатива, ограничаваща сивия сектор

Депутатът от Патриотичния фронт Полина Карастоянова призна, че отновo би внесла промените, които ограничават казаните за ракия. Причината е, че промените целят да намалят сивия сектор и не са лобистки, каза още Карастоянова. Именно тези промени в закона накараха съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов да свали доверието си към Карастоянова и да поиска изключването й от групата.

Ще поскъпне ли ракията?

"По отношение на повода, който беше използван, а именно законът за акцизите и данъчните складове и предложението, което аз съм подкрепила - и днес, ако имам възможността да го направя и ако случайно моят колега Емил Димитров, който е бил готов да говори по същество, се забави, аз бих подкрепила това предложение, защото то е професионално аргументирано, има ясни мотиви и аз като зам.-председател на комисията по икономическа политика и туризъм бих подкрепила всяка законодателна инициатива, която има за цел с финансови и икономически мерки да дисциплинира пазара и ограничи дела на сивия сектор в българската икономика", каза Карастоянова. Тя изрази убеждението си, че сериозният, интелигентен политически разговор във формата на коалицията предстои и че „емоционалната изява, която вчера беше факт", може да бъде преосмислена, а целите, които са събрали хората в коалиция Патриотичен фронт, са по-важни, по-големи и по-истински от една или друга конкретна ситуация, която е довела до някакъв тип недоразумение или неразбиране на израз на подкрепа по даден въпрос.

Каракачанов: Твърде тежка санкция е сваляне на доверието заради казаните с ракия

„На представянето на това изявление от вчера, когато петима мъже застават пред вас, за да отправят обвинения към една жена, ще кажа, че често голямата политика я сравняват с великата игра шах-мат, а там на дъската най-ценната фигура е бялата дама и това го знаят опитните политически гросмайстори и пазят бялата дама като очите си", каза още народната представителка.